The Legacy Edition!

In 2019 verrasten we de werknemers van Cegeka door een gedurfd "Steampunk"-thema te introduceren in een festivalomgeving (https://vimeo.com/344289669). Na een verplichte onderbreking in 2020 en 2021 vanwege de COVID-epidemie, werd het evenement in juni 2022 opnieuw georganiseerd!

En niet zomaar een evenement, maar de finale van de Champions League voor het personeel! Cegeka heeft de afgelopen tien jaar een goede reputatie opgebouwd, niet alleen op het gebied van IT, maar ook wat betreft het organiseren van feesten voor werknemers!

Na verschillende interne gesprekken heeft Cegeka gekozen voor een "Legacy Edition". Legacy, omdat Cegeka sinds de oprichting als een lokaal bedrijf in Limburg is uitgegroeid tot een echte multinational met meer dan 5.000 werknemers! Desondanks blijven familiewaarden de absolute prioriteit en worden ze zorgvuldig in stand gehouden door de familie Knaepen. Een echt erfgoed dus! De jaren '90 zijn als rode draad door het hele concept gekozen, omdat Cegeka werd opgericht in 1992.

Een Uitzonderlijke Locatie

De locatie is ook zorgvuldig gekozen, een groen omgeven parkeerterrein bij het Cegeka Arena-stadion, de thuisbasis van voetbalclub KRC Genk. Cegeka is sinds 2021 de naamgevende sponsor van het stadion. We vonden het een uitstekende gelegenheid om alle Cegeka-werknemers in de Benelux een kijkje te laten nemen achter de schermen van dit voetbaltempel. Maar we wilden ze niet zomaar allemaal tegelijk het stadion in laten gaan... Het verplaatsen van ongeveer 3.000 mensen is namelijk geen eenvoudige taak, zelfs niet op een bijzondere locatie zoals de Cegeka Arena. Ook hier kwam het thema "Legacy" terug, omdat tijdens de belevingsshow subtiele verwijzingen werden gemaakt naar de vijf belangrijkste momenten uit de 30-jarige geschiedenis van het bedrijf. Geen standaard roll-up banners, maar altijd een creatieve act in relatie tot een bepaald jaar of speciaal moment uit de geschiedenis van het bedrijf.

Een Stevige Organisatie

Voor het organiseren van een dergelijk evenement is een gedegen voorbereiding uiteraard noodzakelijk... Vergunningen aanvragen, zorgen voor stroom-, water- en afvoervoorzieningen. Dit alles moet worden gecoördineerd met de lokale autoriteiten, nutsbedrijven, enzovoort. Het hele proces is dan ook van A tot Z perfect uitgevoerd door ons operationele team. Concreet betekende dit het zoeken naar rioolputdeksels op 200 meter afstand met "DW" erop, het aanleggen van een watervoorziening en het berekenen van de capaciteit van generatoren. Dus alles was tot in de puntjes voorbereid door ons team. Perfecte coördinatie en nauwkeurige berekeningen zijn dan ook geen overbodige luxe... Een warme maaltijd voor 3.000 deelnemers, twee muziekpodia,... Een stroomstoring tijdens het optreden van een internationale DJ is iets wat je zeker wilt voorkomen!

D-Day

Op 18 juni stond het evenement op de agenda van meer dan 3.000 werknemers (uit België en Nederland) en meer dan 40 leveranciers en artiesten. De verwachtingen waren hooggespannen voor iedereen... Voor de leveranciers die zorgden voor een productie met een buitengewoon WOW-factor, voor de werknemers die in het duister tastten, vooral toen er een bekende internationale act met mysterieuze gasten werd aangekondigd...

 

Belevingsshow

Vanaf het begin bleek het evenement een groot succes te zijn, want maar liefst 2.950 Cegeka-werknemers kozen voor de belevingsshow in plaats van de Fastlane. Met andere woorden, de werknemers waren erg nieuwsgierig naar de samenwerking tussen Cegeka en KRC Genk! Vervolgens werden ze ondergedompeld in een festivalambiance uit de jaren '90, met een reuzenrad, festivaltent, hoofdpodia, strandzone, creatieve hoek, arcade speelhal, live muziekpodium, retro-ruimte, enzovoort. Aangezien het ook de allereerste keer was dat Cegeka ook zijn Nederlandse collega's presenteerde en uitnodigde, moesten zij zich ook thuis voelen in het concept en de programmering. Dus ook hier heeft Way2events een prachtige mix van artiesten en DJ's voorgesteld!

Hoogtepunt De opwinding steeg gestaag tot 23.00 uur, met als hoogtepunt de speciale act van Cegeka genaamd 'Love Parade'! Totdat plotseling alle lichten uitgingen en Dimitri Vegas en Like Mike, de mysterieuze gasten, het podium overnamen! De legendarische DJ's, wereldberoemd van Ibiza tot Australië, bliezen het publiek weg met hun indrukwekkende muzieksets.

Gewaagd? Ja en nee... Dankzij de perfecte sfeer en structuur was iedereen klaar voor de start. De DJ's ook, want drie dagen later zouden ze de deuren van hun illustere club "Ushuaia" op Ibiza heropenen. Dus na een periode van 2 jaar zonder evenementen was het ook voor hen een speciale generale repetitie! Wanneer je ziet hoe het hele terrein van links naar rechts beweegt, nadat de verbaasde monden weer dicht zijn en duizenden smartphones zijn opgeborgen, besef je dat het LEGENDARISCH is... Maar het mooiste moment voor Way2events kwam toen het management van Cegeka, inclusief drijvende kracht André Knaepen, vanaf het podium naar het publiek keek... "Hadden jullie dit verwacht?", vroegen we hen. Stralend van trots en vol emotie, kregen we het mooiste antwoord dat we als bureau konden ontvangen... "Absoluut niet..."

In de dagen na het evenement werd het ook opgepikt door de Belgische pers, met een artikel op de voorpagina van Het Belang van Limburg. Daarnaast publiceerden Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en De Standaard artikelen over dit "personeelsfestival". Het evenement was ook zeer succesvol op sociale media, met duizenden video's, foto's en "likes".

Cegeka viert 30 jaar, de Legacy-editie: gewoonweg legendarisch!

 

Klik hier voor een overzicht van alle tailor-made events »

Vraag hier vrijblijvende informatie op. We horen graag van u!

info@way2events.be Leuvensesteenweg 510 - 1930 Zaventem
Luikersteenweg 23 - 3500 Hasselt

+32 2 342 15 50 +32 11 77 15 50

BTW: BE0862040681


Or connect with us on social media!

X